Browsing by Department "Enstitüler, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı"
Now showing items 1-11 of 11
-
Bazı zeytin çeşitlerinin farklı olgunluk dönemlerinde pomolojik ve biyokimyasal özelliklerindeki değişim
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2018)Bu araştırma; Türkiye'de ve dünyada yetiştiriciliği yapılan 5 adedi yerli (Ayvalık, Domat, Gemlik, Memecik ve Uslu), 1 adedi yabancı (Arbequina) kökenli toplam 6 zeytin çeşidinin olgunluk süresince bazı biyokimyasal ve ... -
Bilezik alma uygulamalarının ninfa kayısı çeşidinde meyve verim ve pomolojik özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu çalışmada ninfa kaysı çeşidinde kontrol, tek ve çift bilezik uygulamalarının meyve verim ve kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Çift bilezik uygulamasının yapıldığı meyve ağaçlarında verim değerlerine bakıldığında ... -
Çilek yetiştiriciliğinde leonardit kullanımı ve farklı MAP uygulamalarının muhafaza kalitesine etkileri
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2018)Bu araştırmada, Çanakkale koşullarında çilek yetiştiriciliğinde aynı bitkilere katı ve sıvı leonardit uygulamasının bitkilerin gelişimine, verime ve farklı modifiye atmosfer (MA) ambalaj uygulamalarının depolama süresince ... -
Farklı düzeylerdeki salkım seyreltme uygulamalarının Amasya Beyazı ve Kozak Beyazı (Vitis vinifera L.) üzüm çeşitlerinde verim ve kalite özelliklerine etkileri
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu araştırma, 'ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi'nde yer alan 'Sofralık Üzüm Çeşitleri Uygulama ve Araştırma Bağı'ndaki 'Amasya Beyazı' ve 'Kozak Beyazı' üzüm çeşitleri ... -
Farklı sulama düzeyleri ile yetiştirilen biberde (Capsicum annuum L.) prolin uygulamalarının verim ve bazı kalite parametrelerine etkileri
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2018)Su stresine hassas bir bitki olarak tanımlanan biberde uygulanan su miktarının değişim göstermesi ile bileşiminde yer alan organik asitler ve fenolik bileşikler gibi maddelerin yanısıra verim de etkilenmektedir. Bilinçsiz ... -
Hasat sonrası metil salisilat ve modifiye atmosfer paketleme uygulamalarının Çanakkale yöresinde yetiştirilen hünnap meyvelerinin (Ziziphus jujuba Mill.) muhafazası üzerine etkileri
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu çalışma hasat sonrası metil salisilat (MeSA) ile modifiye atmosfer paketleme (MAP) uygulamalarının, hünnap meyvelerinin muhafazası üzerine etkilerinin belirlenmesi, muhafaza süresinin uzatılması ve kalite parametrelerinin ... -
Hayward kivi çeşidinde siegafresh ve farklı uçucu yağların depolama süresinde meyve kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023)Bu yüksek lisans tez çalışmasında ihracata yönelik 'Hayward' kivi çeşidinde SiegaFresh® Finish ve farklı uçucu yağ emdirilmiş MAP uygulamalarının 120 günlük depolama sonunda meyvelerdeki bazı kalite özelliklerindeki ... -
İstiridye (kayın-kavak) mantarında hasat sonrası modifiye atmosfer paketlemenin kaliteye ve depolamaya olan etkileri
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu araştırmada; ülkemizde ve dünyada popülaritesi hızla artan, beslenme ve lezzet özellikleriyle çeşitli tüketici koşullarında beğenilen; bununla beraber muhafaza süresinin çok kısa olması ve raf ömrü süresinde ciddi kalite ... -
Karasu uygulaması ile organik yetiştiricilik yapılan ayvalık çeşidi zeytinliklerinde bazı önemli bitkisel ve pomolojik özellikler ile yaprak besin elementleri içeriklerinin belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu çalışma 2020-2021 yılları arasında Balıkesir ili Burhaniye ilçesi Taylıeli mahallesinde yürütülmüştür. Zeytinyağı üretim tesisinde açığa çıkan zeytin karasuyunun önce lagünlerde bekletilip, sonra bahçelere uygulanmasının ... -
Kivide (Actinidia deliciosa cv. Hayward) çeşitli tozlanma ve meyve seyreltme uygulamalarının meyve verim ve kalitesine etkilerinin belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2014)Bu araştırmada, kivide (Actinidia deliciosa cv. Hayward) meyve kalitesini artırmak amacıyla 'Yalova' ili koşullarında farklı tozlanma ve seyreltme uygulamaları yapılmıştır. Tozlanma denemesinde, açıkta tozlanma kontrol ... -
Yalova çekirdeksizi üzüm çeşitlerinde farklı çizi açma ve bilezik alma uygulamalarının üzüm verim ve kalitesi üzerine etkileri
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu araştırma, 'ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi'nde yer alan 'Sofralık Üzüm Çeşitleri Uygulama ve Araştırma Bağı'nda, 2020 yılı vejetasyon döneminde yürütülmüştür. ...