Browsing by Author "Taşpınar, Oğuz"
Now showing items 1-5 of 5
-
Algılanan hizmet kalitesinin restoran imajı ve tekrar satın alma niyeti etkilerinin incelenmesi
Pala, Işık (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023)Günümüzde restoranlar, insanların yemek ihtiyaçlarını karşılama konusunda önemli bir rol oynamaktadır. İnsanların restoran seçimlerinde kritik etmenlerden biri hizmet kalitesidir. Restoranlar, diğer işletmelerle rekabet ... -
Demystifying destination attachment, self-congruity and revisiting intention in dark tourism destinations through the gender-based lens
Çifci, İbrahim; Rather, Raouf Ahmad; Taşpınar, Oğuz; Kandemir Altunel, Gizem (Taylor and Francis Ltd., 2023)Drawing on self-congruity theory, we construct and examine a theoretical model that explores the effect of destination attachment on revisiting intention via ideal and actual self-congruity through a gender-based lens. We ... -
Mutfak çalışanlarının mesleki yeterliliklerinin ve teknolojiye yönelik tutumlarının iş performansı üzerindeki etkisinin belirlenmesi
Özdemir, Merve (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023)Bu araştırma, mutfak çalışanlarının mesleki yeterliliklerinin ve teknolojiye yönelik tutumlarının performanslarına olan etkisini incelenmek amacı ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın örneklemini Ege ve Akdeniz bölgelerinde ... -
Türk Mutfağının Otel İşletmelerinin Örgütsel Yapısındaki Yeri Ve Önemi
Taşpınar, Oğuz (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)Bir toplumun mutfak kültürünün oluşmasında en önemli faktörlerden biri, mevcut örgütsel mutfak yapısıdır. Toplumların mutfak kültüründen bahsedebilmemiz için öncelikle mutfakta örgütsel bir yapının bulunması gerekmektedir. ... -
Vocational Commitment and Postgraduate Intentions of Gastronomy Students: Mediating Role of Robotics, Artificial Intelligence, and Service Automation (RAISA)-based Economy Concerns
Çifci, İbrahim; Taşpınar, Oğuz; Rather, Raouf Ahmad (Routledge, 2023)This study developed a model that examines the nexus between gastronomy students’ vocational commitment, postgraduate intentions, and level of concern regarding how RAISA can replace their profession. We adopted a survey ...