Browsing by Author "Şeker, Murat"
Now showing items 1-10 of 10
-
Bilezik alma uygulamalarının ninfa kayısı çeşidinde meyve verim ve pomolojik özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
Gök, Muammer (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu çalışmada ninfa kaysı çeşidinde kontrol, tek ve çift bilezik uygulamalarının meyve verim ve kalitesi üzerine etkileri incelenmiştir. Çift bilezik uygulamasının yapıldığı meyve ağaçlarında verim değerlerine bakıldığında ... -
Comparison of Aroma Compounds and Pomological Characteristics of The Fruits of 'cv. Mondial Gala' and Local Apple Genotype 'Gelin' Cultivated in Canakkale, Turkey
Gündoğdu, Mehmet Ali; Gür, Engin; Şeker, Murat (Namik Kemal University - Agricultural Faculty, 2021)Volatiles directly affect the sensorial quality of fresh fruits and therefore consumer preferences. The types and concentrations of volatile compounds show great variability in different apple types and varieties. In this ... -
Çanakkale ili bağcılığının mevcut durumu, gen kaynakları potansiyeli, bağcılığın ekonomiye katkıları ve son gelişmeler
Dardeniz, Alper; Şeker, Murat; Uslu, Abdullah; Yüce, Zuhal (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2005-03)[No Abstract Available] -
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde yetiştiriciliği yapılan bazı zeytin çeşitlerinin (Olea europaea L.) pomolojik özellikleri ile zeytinyağı kalite bileşenlerinin belirlenmesi
Şahin, Uğur (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Bu araştırma Çanakkale'nin Eceabat yöresinde yetiştiriciliği yapılan Ayvalık, Gemlik ve Arbequina zeytin çeşitlerinin pomolojik özellikleri ile zeytinyağı kalite bileşenlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada ... -
Eski Truva şehir alanı ve Çanakkale'de bahçe bitkileri üretiminin genel özellikleri ve günümüzdeki durumu
Şeker, Murat; Kaynaş, Kenan; Kaynaş, Nilüfer; Dardeniz, Alper (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2004-03)[No Abstract Available] -
Geççi ve ihracata yönelik şeftali çeşitlerinde uçucu yağ emdirilmiş MAP uygulamalarının depolama kalitesine etkisi
Alkın, Gizem (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Bu yüksek lisans tez çalışmasında geççi ve ihracata yönelik 'ANET 55', 'ANET 33' ve 'ANET 30' şeftali çeşitlerinde farklı uçucu yağ emdirilmiş MAP uygulamalarının 60 günlük depolama sonunda meyvelerdeki kalite özelliklerindeki ... -
Geyikli Yöresi Zeytinyağlarının Bazı Kimyasal Özellikleri ile Uçucu Bileşenlerinin Belirlenmesi
Gündoğdu, Mehmet Ali; Şeker, Murat (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-06-29)Zeytin ağacı iklim özellikleri bakımından seçicilik gösteren bir türdür. Çanakkale ili Geyikli yöresinin önemli geçim kaynaklarından biri olan Ayvalık çeşidine ait meyvelerden elde edilen zeytinyağının klimatolojik faktörlerin ... -
Karasu uygulaması ile organik yetiştiricilik yapılan ayvalık çeşidi zeytinliklerinde bazı önemli bitkisel ve pomolojik özellikler ile yaprak besin elementleri içeriklerinin belirlenmesi
Pehlivan, Nuri Ferhat (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu çalışma 2020-2021 yılları arasında Balıkesir ili Burhaniye ilçesi Taylıeli mahallesinde yürütülmüştür. Zeytinyağı üretim tesisinde açığa çıkan zeytin karasuyunun önce lagünlerde bekletilip, sonra bahçelere uygulanmasının ... -
Lapseki Ekolojisinde Yaygın Bir Şekilde Yetiştirilen Şeftali Çeşitlerinin Pomolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Gür, Engin; Gündoğdu, Mehmet Ali; Şeker, Murat (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-12-31)Bu araştırma, 2020 yılında Çanakkale ilinin Lapseki ilçesindeki üretici bahçelerinden alınan şeftali çeşitlerine ait meyvelerde yürütülmüştür. Pomolojik analizleri yapılan şeftali çeşit ve genotipleri: Isabella, Merril Gem ... -
Örtü altında yetiştirilen kirazların fenolojik ve pomolojik özellikleri ile meyve uçucu bileşiklerinin dönemsel değişimi
Baldan, Furkan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Ülkemiz coğrafi konumu ve iklim özellikleri bakımından kiraz yetiştiriciliğine son derece uygun olsa da hasada yakın dönemdeki iklimsel olaylardan oldukça olumsuz etkilenmektedir. Başta meyve çatlaması olmak üzere birçok ...