Search
Now showing items 1-5 of 5
Deniz Ürünleri ile Hazırlanan İçeceğin Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019)
Sensorial properties of healthy beverages as well as all foods, is an important issue in development of
new food products. In general, the consumer interests are increasing in the healthy beverages and seafood.
Although ...
Çanakkale Kıyılarında Farklı Yapım Materyallerinin Yemli Balık Tuzakların Av Verimine Etkisi
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019)
This study was conducted between November 2013 and November 2014 to determine the effects of
different materials used on baited traps on fishing efficiency. In the study, three different types of traps with two
different ...
Peracarid Crusteceans Species from Upper Infralittoral Rocky Shores of Gokceada Island (Aegean Sea)
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019)
The abundance of the peracarid crustacean fauna were studied on a spatial scale of Gokceada Island
which is located Northern Aegean Sea. Samples were collected seasonally from 13 coastal stations at depth 0.1-
0.5 m, ...
Balıkçılık Eğitimi ve Sertifikalandırılması Üzerine Bir Çalışma
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019)
Türkiye’ de tekneyle balıkçılık faaliyeti yapacak bir kişinin tekne kullanabilmek için yeterlilik belgesi ve
balıkçılık faaliyetinde bulunabilmesi için de ruhsat tezkeresi alması gerekmektedir. Yeterlilik belgesi için en ...
Kırsal Bölgelerde Su Ürünleri Tüketim Alışkanlığına Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi: Çan (Çanakkale) Örneği
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019)
Bu çalışmada, Çanakkale’nin Çan ilçesinde yaşayan insanların demografik özelliklerine ve satın alma
tercihlerine göre su ürünleri tüketimine yaklaşımları belirlenmiştir. 2018 yılının Kasım-Aralık ayları arasında,
basit ...