Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kurumsal Akademik Arşivi

DSpace@ÇOMÜ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından doğrudan ve dolaylı olarak yayınlanan; kitap, makale, tez, bildiri, rapor, araştırma verisi gibi tüm akademik kaynakları uluslararası standartlarda dijital ortamda depolar, Üniversitenin akademik performansını izlemeye aracılık eder, kaynakları uzun süreli saklar ve telif haklarına uygun olarak Açık Erişime sunar.




 

Güncel Gönderiler

Öğe
Türkiye’nin Jeomiras Değerleri Çalıştayı '25 Bildiri Özetleri Kitabı
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2025) Erginal, Ahmet Evren; Diker, Oğuz
Türkiye’nin Jeomiras Değerleri Çalıştayı’25, 12-13 Haziran, 2025, Çanakkale Türkiye Türkiye’s Geoheritage Values Workshop ’25, 12-13 June 2025, Çanakkale, Türkiye
Öğe
10. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi (UKÖK2025) Kongre Özet Kitabı
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2025) Doğan, Fatih; Özüdoğru, Yeliz
10. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi (UKÖK2025), 12-14 Mayıs 2025 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troya Kültür Merkezinde Yaşamın Kimyası Öğrenci Kulübü (YKÖK) tarafından gerçekleştirilmiştir. Ulusal Kimya Öğrenci Kongresi 2010 yılından beri farklı üniversitelerin ev sahipliğinde yapılan önemli ulusal kongrelerden birisidir. Kongrenin ana hedefi Türkiye’deki Kimya bölümü öğrencilerini bilim çatısı altında bir araya getirerek sektör temsilcileri ve akademisyenlerle buluşturmaktır. 10.’su düzenlenen Ulusal Kimya Öğrenci kongresine 6 çağrılı konuşmacı, 54 sözlü bildiri ve 53 poster sunumu ile farklı bölümlerden, üniversitelerden ve kimya sektöründeki çeşitli firmalardan toplam 455 araştırmacı katkıda bulunmuştur.
Öğe
10. Uluslararası Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Kongresi Özet Kitabı
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2025)
Bu özet kitabında, sözlü olarak sunumu gerçekleştirilmiş olan toplam 102 bildiri özeti yer almaktadır. Bu bildiri özetleri, Kongre Programı’ndaki bildiri başlıklarının sıralaması temel alınarak düzenlenmiştir.
Öğe
Zeytinyağı Aroma Kimyası ve Duyusal Değerlendirilmesi
(Sidas Medya A.Ş., 2004) Yılmaz, Emin; Öğütçü, Mustafa
Flavor and aroma are essential quality factors for the food materials. Over 100 volatiles have been determined in olive oils, and of them 30 has found to contribute the perceived aroma of the oil. Determination of the sensorials terms of the measured volatiles, comparison of the samples, conversion of the consumer preference language to understantable chemical terms are also imperative.
Öğe
Zeytinyağı Kültürel Rotalarının Turizm Potansiyeli Açısından Değeri ve Türkiye'de Uygulanabilirliği
(Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, 2020) Büyük, Özge; Can, Emel
Turizm literatüründe geçtiğimiz on yılda yer alan akademik çalışmalarda, zeytin ve zeytinyağının yalnızca bir gıda ürünü olmadığından; toplum üzerinde ekonom, sağlık, ekoloji, turizm ve kültür vb. diğer alanlarda etkili çok yönlü özellikleri dolayısıyla doğal bir miras olduğundan bahsedilmektedir. Zeytinyağı turizmi, zeytin ağaçlarının sıklıkla yetiştiği alanlarda gelişmekte olan tematik bir turizm çeşididir. Küreselleşen dünyada tüm sektörler gibi turizm sektöründe yaşanan değişim dünyadaki kültürel rotaların ve bölgelerin tespit edilip değerlendirilmesini ve yenilerinin oluşturulmasını gerekli kılmaktadır. Zeytinyağı rotaları bunlardan biridir. Çalışmada, Dünyadaki zeytinyağı rotaları incelenmiş olup; Türkiye’de sertifikalandırılmış bir zeytinyağı rotası oluşturabilmek için gerekli teorik altyapı ortaya konularak; belirlenecek bu güzergâhta yapılması gerekenler, çözüm önerileri ve alınması gereken önlemler ele alınmıştır. Çalışma, bu alanda yapılacak yeni araştırmalarda kullanılacak yöntem ve modellerin saptanmasında yol gösterici bir niteliğe sahiptir.