Browsing by Author "Zorba, Nükhet Nilüfer"
Now showing items 1-6 of 6
-
Carbapenem resistance and biofilm formation status of Enterobacterales isolated from raw milk via molecular versus phenotypic methods
Özdikmenli Tepeli, Seda; Tosun, Melike Nur; Taylan Yalçın, Gizem; Kaya, Burcu; İpek, Dilvin; Zorba, Nükhet Nilüfer (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2023)Antibiotic resistance genes can easily be transferred between bacteria in the biofilm. In the dairy industry, many bacterial species forming biofilms on the surfaces of equipment are widely reported. The experiments reported ... -
Kokorecin mikrobiyolojik kalitesinin ve Clostridium difficile riskinin belirlenmesi
Korkmazer, Gizem (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Bu çalışmada kokoreç örnekleri Çanakkale, Bursa, İzmir ve Balıkesir illerinden temin edilmiştir. Çiğ ve pişmiş olarak satılan kokoreçlerden toplam 140 örnek alınmıştır. Kokoreç örneklerinin mikrobiyolojik kalitelerinin ... -
Manda sütünden üretilen farklı çeşit peynirlerin karakterizasyonu, mayaların izolasyonu ve potansiyel probiyotiklerin seçilmesi
Yalman, Musa (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2018)Yapılan bu çalışmada Türkiye'nin farklı illerinden temin edilen ve manda sütünden üretilmiş olan 20 adet (7 adet Mozzarella ve 13 adet Beyaz peynir) peynir örneği kimyasal, mikrobiyolojik özellikleri ve aroma bileşenleri ... -
Marullarda Clostridium difficile varlığı, yıkama solüsyonları ve modifiye atmosfer paketlemenin etkisinin belirlenmesi
Tosun, Melike Nur (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Çalışmamızda 107 marul örneğinde C. difficile varlığı tespit edilememiştir. Doğal maddelerin C. difficile ATCC 700057, 43593, 1870, 9689, C. perfringens ATCC 12915 ve C. sporogenes ATCC 11437'ye karşı antibakteriyel ... -
The risk of clostridium difficile as a foodborne pathogen
Taylan, Gizem; Tosun, Melike Nur; Zorba, Nükhet Nilüfer (Nova Science Publishers, Inc., 2021)Clostridium difficile (Clostridioides difficile) is an important pathogen that causes diarrhea associated with the use of antibiotics that manifest in symptoms ranging from mild to moderate diarrhea to pseudomembranous ... -
Süte uygulanan ön işlemler ve peynir üretiminde probiyotik mikroorganizmalar ile Clostridium difficile'nin önlenmesi
Yalçın, Gizem Taylan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Bu çalışmada, süt ve peynirlerde C.difficile varlığının araştırılması, süte uygulanan baktofugasyon ve ısısal işlemlerin C.difficile'nin kontrolündeki etkisinin belirlenmesi ve probiyotik mikroorganizmaların C.difficile ...