dc.contributor.author | Abdullayev, Kanber | |
dc.contributor.author | Emiri, Günel | |
dc.contributor.author | Çağıltay, Ferhat | |
dc.date.accessioned | 2024-09-07T08:20:57Z | |
dc.date.available | 2024-09-07T08:20:57Z | |
dc.date.issued | 2019 | en_US |
dc.identifier.citation | Abdullayev, K., Emiri, G., & Çağıltay, F. (2019). Azerbaycan’ da Balık Avcılığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği. Çanakkale Onsekiz Mart University Journal of Marine Sciences and Fisheries, 2(1), 81-89. | en_US |
dc.identifier.issn | 2651-5326 | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/jmsf/issue/46872/538313 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12428/6418 | |
dc.description.abstract | The Republic of Azerbaijan, which ranks first in terms of size and population in the South Caucasus
region, has the lowest fresh water reserves compared to other countries in the region. However, one of the greatest
advantages undoubtedly is the fact that Azerbaijan has a about 713 km. coastline along the Caspian Sea.
Economic recession throughout the region and the impossibility of meeting traditionally high fish demand led to
an increase in prices and, as a result, reduced fish consumption to 2 kg per capita. In recent years, there has been
a growing interest in the aquaculture industry in the country. | en_US |
dc.description.abstract | Güney Kafkasya bölgesinde büyüklük ve nüfus bakımından ilk sırada yer alan Azerbaycan Cumhuriyeti, bölgedeki diğer ülkelere kıyasla en düşük tatlı su rezervlerine sahiptir. Azerbaycan’ ın şüphesiz en büyük avantajlarından birisi, deniz kıyı şeridinin yaklaşık 713 km.uzunluğa sahip olmasıdır. Bölge genelindeki zayıf ekonomik durum ve geleneksel olarak yüksek balık talebini karşılama imkansızlığı, fiyatların yükselmesine neden olmuş ve sonuç olarak, balık tüketimini kişi başına düşen 2 kg. değerine düşürmüştür. Son yıllarda, ülkedesu ürünleri yetiştiriciliği konusunda yatırımcı ilgisinde bir büyüme gözlenmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Azerbaijan | en_US |
dc.subject | Fishery | en_US |
dc.subject | Aquaculture | en_US |
dc.subject | Caspian Sea | en_US |
dc.subject | Water Resources | en_US |
dc.subject | Azerbaycan | en_US |
dc.subject | Balıkçılık | en_US |
dc.subject | Su Ürünleri Yetiştiriciliği | en_US |
dc.subject | Hazar Denizi | en_US |
dc.subject | Su Kaynakları | en_US |
dc.title | Azerbaycan’ da Balık Avcılığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği | en_US |
dc.title.alternative | Fisheries and Aquaculture in Azerbaijan | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.ispartof | Çanakkale Onsekiz Mart University Journal of Marine Sciences and Fisheries | en_US |
dc.department | Seçiniz | en_US |
dc.identifier.volume | 2 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 81 | en_US |
dc.identifier.endpage | 89 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Uluslararası Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı | en_US |