Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor tesislerinin, fiziksel özelliklerinin ve işletmecilik anlayışının, sporcu ve antrenörlerin ihtiyaç ve beklentileri açısından değerlendirilmesi (Çanakkale ili örneği)
Künye
Özgider, C. (2022) Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor tesislerinin, fiziksel özelliklerinin ve işletmecilik anlayışının, sporcu ve antrenörlerin ihtiyaç ve beklentileri açısından değerlendirilmesi (Çanakkale ili örneği). Yayımlanmamış yüksek lisans tezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale.Özet
Bu araştırmanın amacı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor tesislerinin fiziksel özellikleri ve işletmecilik anlayışının, antrenörler ve sporcuların ihtiyaçları ve beklentileri açısından değerlendirilmesidir. Araştırmanın amacı doğrultusunda gerekli literatür taraması yapılmıştır ve araştırmanı problemiyle ilgili bilgilere yer verilmiştir. Araştırma kapsamında sporcu ve antrenörlere, tesislerin işletmecilik anlayışı, fiziksel yapıları ve fiziksel özellikleri ile ilgili bir anket uygulanmıştır. Veri toplama süreci ardından, araştırmanın ana ve alt problemlerine yönelik hipotez testleri SPSS 20 programı aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Verilerin çözümlenmesinde kişisel bilgi değişkenleri (yaş, cinsiyet, vb) frekans ve yüzde dağılımları bulunarak tanımlayıcı istatistikler yapılmıştır. Araştırmanın evreni Çanakkale ilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait spor tesislerindeki görevli antrenörler ve sporculardan oluşmaktadır. Yapılan çalışmanın sonucunda Çanakkale ilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' ne ait tesislerin fiziki özellikleri, fiziki kapasiteleri ve işletmecilik anlayışalarının antrenör ve sporcuların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşıladığı belirlenmiştir. The purpose of this research was to evaluate the physical characteristics, physical structures and management approach of sports facilities belonging to the Provincial Directorate of Youth and Sports in terms of the needs and expectations of coaches and athletes. In line with the purpose of the research, the necessary literature review was made and information about the researcher's problem was tried to be included. Within the scope of the research, a questionnaire was applied to the athletes and coaches about the management understanding, physical structures and physical characteristics of the facilities. A solution to the problem of the research was sought with the information obtained as a result of the survey. The data obtained were entered into the SPSS 20 program and evaluated and presented in tables. In the analysis of the data, descriptive statistics were made by finding the frequency and percentage distributions of personal information variables (age, gender, etc.). The research population of this study is the coaches and athletes who work at sports facilities that belong to Çanakkale provincial diroctorate of youth and sports. As a result of this study, the physical properties, the capacity and business concept of sport facilities that belong to Çanakkale provincial diroctorate of youth and sports have been found to meet the needs and expectations of coaches and athletes.