Süt Üretim Kooperatiflerinde Etkinlik Ve Verimlilik: Biga Örneği
Künye
Bektaş, S. & Seki, İ. (2016). Süt Üretim Kooperatiflerinde Etkinlik Ve Verimlilik: Biga Örneği . Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi , 1 (1) , 1-18 . DOI: 10.31454/usb.375505Özet
Biga İlçesinin hayvancılıkta büyük gelişme potansiyeline sahip olması aynı zamanda bölgeyi bir süt üretim merkezi haline getirebilecek bir potansiyeli de beraberinde getirmektedir. Rekabet gücünün verimlilik arGşına bağlı olduğu gerçeğinden hareketle Biga ilçesindeki kooperatifler vasıtası ile yapılan süt üretiminin etkinlik ve verimlilik analizinin yapılması ve mevcut etkinlik ve verimlilik seviyelerini arttırıcı iktisat politikalarının belirlenmesi Biga ilçesinin bölgesel kalkınma stratejisinin oluşturulmasında önemli bir rol üstlenecektir. Araştırma konusu olan kooperatiflerin etkinlik seviyeleri düşüktür. Bu bakımdan süt üretiminin arttırılması için girdi arGşına yönelik uygulamalardan ziyade yapısal sorunları giderici önlemler alınmalıdır. Kooperatif üyelerinin teknolojik donanımları yetersizdir. Çiftliklerdeki söz konusu yetersizlik giderilirse toplam faktör verimliliğinde dolayısı ile kooperatiflerin rekabet gücü artacaktır. Biga has a great potential to be a milk production center and also the region is improved for animal husbandry. In fact, competitive power of a sector is based on its productivity level. Because of that fact, it is important to determine the e?ciency and productivity level of milk production sector, which is operated by cooperatives. Analyse of the policies that will increase the level of e?ciency and productivity level of cooperatives that generates milk production of Biga is important for the development of the region. The first of the results, there is a low e?ciency level in the cooperatives which are the subject of research. In this respect, measures to eliminate structural problems must be taken rather than the applications for production factors boost to increase milk production. Secondly, technological equipment of cooperative members’ is insu?cient. If such deficiencies on farmsare fixed, total factor productivity and therefore, the competitive power of cooperatives will increase.
Bağlantı
https://dergipark.org.tr/tr/pub/usb/issue/34004/375505https://hdl.handle.net/20.500.12428/3475
Koleksiyonlar
Aşağıdaki lisans dosyası bu öğe ile ilişkilidir: