Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorEngin, Hakan
dc.contributor.authorBayrak, Merve
dc.date.accessioned2021-08-26T13:41:50Z
dc.date.available2021-08-26T13:41:50Z
dc.date.issued2015-06-01
dc.identifier.citationBayrak, M. & Engin, H. (2015). Bazı Kayısı Çeşitlerinde Tomurcuk Dökümleri ve Tomurcuklardaki Besin Maddeleri Üzerine Araştırmalar . ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , 3 (1) , 41-44en_US
dc.identifier.issn2147-8384
dc.identifier.issn2564-6826
dc.identifier.otherÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi'nde yayınlanan makale TR Dizin indekslidir (2015).
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/comuagri/issue/25675/270830
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12428/3206
dc.descriptionEngin, Hakan ; Bayrak, Merve, (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü)en_US
dc.description.abstractBu çalışma 2013 ve 2014 yıllarında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi içerisindeki kayısı koleksiyon bahçesinde bulunan Rakowsky ve Kabaaşı kayısı çeşitlerinde yürütülmüştür. Her iki kayısı çeşidinde, tomurcuk dökümleri ile dökülen ve normal tomurcuklardaki besin elementlerinin oranları araştırılmıştır. Tomurcuk dökülmesi, dallar üzerindeki dökülen tomurcuk sayısının, toplam tomurcuk sayısına yüzde oranı şeklinde hesaplanmıştır. Tomurcukların besin maddesi içerikleri içinde analizler yapılmıştır. Her iki kayısı çeşidinin dökülen tomurcuklarında azot eksikliği tespit edilmiştir. Her iki kayısı çeşidinde de tomurcuk dökümleri farklılık göstermektedir. Rakowsky ve Kabaaşı kayısı çeşitlerinde incelemelerin yapıldığı her iki yılda da %50’nin üzerinde tomurcuk dökülmesi saptanmıştır. Kabaaşı kayısı çeşidindeki tomurcuk dökülme oranları %90’nın üzerinde olduğu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis experiment was carried out in 2013 and 2014 at Rakowsky and Kabaaşı apricot cultivars located at the Horticultural Experimental Farm of University of Çanakkale Onsekiz Mart. Bud drop and concentration of element in drop buds and normal buds in two apricot cultivars were studied. Bud drop was determined as the percentage of bud that dropped in branches. Concentration of element in buds was analyzed. Deficiency of nitrogen in the buds with dropped was determined at two apricot cultivars. Bud drop differed among two apricot cultivars. Rakowsky and Kabaaşı had over 50% bud drop in two years of experiment. In ‘Kabaaşı’ cultivar, the heavy bud drops (more than 90%) was recorded.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesien_US
dc.rights.uriinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKayısıen_US
dc.subjectTomurcuk dökümüen_US
dc.subjectBesin maddesien_US
dc.subjectPrunus armeniaca L.en_US
dc.subjectApricoten_US
dc.subjectBud dropen_US
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectPrunus armeniaca L.en_US
dc.titleBazı Kayısı Çeşitlerinde Tomurcuk Dökümleri ve Tomurcuklardaki Besin Maddeleri Üzerine Araştırmalaren_US
dc.title.alternativeStudies on Bud Drops and Element of Nutrition in Bud Tissue in Some Apricot Cultivarsen_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid0000-0001-6897-8708en_US
dc.authorid0000en_US
dc.relation.ispartofÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümüen_US
dc.institutionauthorEngin, Hakanen_US
dc.institutionauthorBayrak, Merveen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record