dc.contributor.author | Çiçek, Gıyasettin | |
dc.contributor.author | Akman, Niyazi | |
dc.date.accessioned | 2021-07-13T13:33:30Z | |
dc.date.available | 2021-07-13T13:33:30Z | |
dc.date.issued | 2017-08-01 | |
dc.identifier.citation | Çiçek, G , Akman, N . (2017). Çanakkale İlindeki Soğuk Hava Depo Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma . ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , 5 (1) , 7-12 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/comuagri/issue/30924/311903 | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8384 | |
dc.identifier.issn | 2564-6826 | |
dc.identifier.other | (2017) ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi'nde yayınlanan makale TR Dizin indekslidir. | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/335458 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12428/3182 | |
dc.description | Çiçek,Gıyasettin, (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü) ; Akman, Niyazi (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lapseki Meslek Yüksekokulu) | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, Çanakkale ilinde mevcut bulunan soğuk hava depoları tespit edilmiş, bir anket çalışması ile bu depoların birçok özelliği belirlenmeye çalışılmıştır. Böylece soğuk hava depolarının varlığının ve içerdiği olanakların belirlenmesiyle ilgili olarak ülkemizde günümüze kadar yapılan araştırma bulgularına da yer verilerek soğukta muhafaza teknolojisi konusunda teknik bilgilerin aktarılması amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda genellikle elma, şeftali, armut, erik, ayva ve Trabzon hurması depolayan işletmelerin %85,72’sinin şirket veya kooperatif işletmesi olduğu belirlenmiştir. Bir depoya ortalama 8,6 personelin düştüğü, soğuk hava depolarında personelin %85’ini işçilerin oluşturduğu ve buna paralel olarak personelin %87’sinin ilk ve orta öğretim mezunu olduğu görülmüştür. Ortalama 3000 ton kapasiteye sahip soğuk hava depolarının, kapasitelerinin %85’ini kullanabildikleri ve soğutucu akışkan olarak genellikle freon ve amonyak kullandıkları belirlenmiştir. | en_US |
dc.description.abstract | In this study, the cold storages in Çanakalle province has been determined and a survey study has been tried to determine many properties of these storages. Thus, It is intended to convey technical information on cold storage technology by giving information about the existence of cold air depots and possibilities that are included in the research findings made up to day-to-day in our country. As a result of the research, it has been determined that 85.72% of the companies that usually store apple, peach, pear, plum, quince and japanese persimmon are company or cooperative management. It has been found that 85% of workers are workers in cold storage depots where an average of 8.6 personnel falls in a warehouse and in parallel with it has seen that 87% of the personnel are graduated from primary and secondary education. It has been determined that cold storage warehouses with an average 3000 tonnage capacity can use 85% of their capacities and usually use freon and ammonia as refrigerant. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | en_US |
dc.rights.uri | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Soğuk hava deposu | en_US |
dc.subject | Çanakkale | en_US |
dc.subject | Meyve depolama | en_US |
dc.subject | Cold storage | en_US |
dc.subject | Fruit storage | en_US |
dc.title | Çanakkale İlindeki Soğuk Hava Depo Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma | en_US |
dc.title.alternative | A study on Determination of Cold Storage Features in Çanakkale Province | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-8260-1667 | en_US |
dc.authorid | 0000 | en_US |
dc.relation.ispartof | ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.department | Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarım Makinalari ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü | en_US |
dc.institutionauthor | Çiçek, Gıyasettin | en_US |
dc.institutionauthor | Akman, Niyazi | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |