dc.contributor.author | Kocabıyık, Habib | |
dc.contributor.author | Arslanbay, Haydar | |
dc.date.accessioned | 2021-05-06T12:09:51Z | |
dc.date.available | 2021-05-06T12:09:51Z | |
dc.date.issued | 2018-12-25 | |
dc.identifier.citation | Arslanbay, H , Kocabıyık, H . (2018). Effects of Moisture Content and Temperature on The Emissivity of Some Seeds . ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , 6 (2) , 83-91 | en_US |
dc.identifier.issn | 2147-8384 | |
dc.identifier.issn | 2564-6826 | |
dc.identifier.other | ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi'nde yayınlanan makale TR Dizin indekslidir (2018). | |
dc.identifier.uri | https://dergipark.org.tr/tr/pub/comuagri/issue/41582/420997 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12428/3110 | |
dc.description | Kocabıyık, Habib ; Arslanbay, Haydar, (Department of Agricultural Machinery and Technologies Engineering, Faculty of Agriculture, Canakkale Onsekiz Mart University) | en_US |
dc.description.abstract | The selected thermal radiative property, namely emissivity (e) was aimed to determine for some seeds at different moisture content ranges. The emissivity values for the seeds were determined via direct measurement method using cavity model in dynamic temperature conditions. Seed emissivity values were determined to vary between 0.47 and 0.87 for sunflower, between 0.68 and 0.96 for pea, between 0.49 and 0.86 for paddy, between 0.46 and 0.83 for flax and between 0.63 and 0.96 for com. The e value of wheat seeds ranged between 0.50 to 0.96 for all tested varieties under conditions of varying moisture content and temperature. Emissivity values of all seeds were affected by temperature and moisture content. The emissivity values increased with increasing temperature. | en_US |
dc.description.abstract | Bazı taneli ürünler için termal ışınım özelliğinin yani emissivitenin (c) farklı nem içeriği aralığında belirlenmesi amaçlanmıştır. Taneli ürünlerin emissivite değerleri, dinamik sıcaklık değişim koşullarında boşluk modeli kullanarak doğrudan ölçüm yöntemiyle belirlenmiştir. Emissivite değerleri, ayçiçeği için 0.47 ve 0.87, bezelye için 0.68 ve 0.96, çeltik için 0.49 ve 0.86, keten tohumu için 0.46 ve 0.83, mısır için 0.63 ve 0.96 arasında değişim göstermiştir. Test edilen tüm buğday çeşitlerinin e değeri farklı nem içeriği ve sıcaklık koşullarında 0.50 ve 0.96 arasında değişmiştir. Tüm taneli ürünlerin emissivite değerleri nem içeriği ve sıcaktan etkilenmiştir ve sıcaklığın artrnasıyla e değerinde artış olmuştur. | en_US |
dc.language.iso | eng | en_US |
dc.publisher | Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi | en_US |
dc.rights.uri | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Thermal Radiation | en_US |
dc.subject | Emissivity | en_US |
dc.subject | Corn | en_US |
dc.subject | Sunflower | en_US |
dc.subject | Flax | en_US |
dc.subject | Paddy | en_US |
dc.subject | Termal Işınım | en_US |
dc.subject | Emissivite | en_US |
dc.subject | Mısır | en_US |
dc.subject | Ayçiçeği | en_US |
dc.subject | Keten | en_US |
dc.subject | Çeltik | en_US |
dc.title | Effects Of Moisture Content And Temperature On The Emissivity Of Some Seeds | en_US |
dc.title.alternative | Bazı Taneli Ürünlerin Emissivitesi Üzerine Sıcaklık ve Nem İçeriğinin Etkisi | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-5524-7831 | en_US |
dc.authorid | 0000-0001-6992-076X | en_US |
dc.relation.ispartof | ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.department | Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarım Makinalari ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü | en_US |
dc.institutionauthor | . . . | en_US |
dc.relation.publicationcategory | . . . | en_US |