Advanced Search

Show simple item record

dc.contributor.authorAk Göksu, Güzin
dc.contributor.authorÖztokat Kuzucu, Canan
dc.date.accessioned2018-04-12T11:25:54Z
dc.date.available2018-04-12T11:25:54Z
dc.date.issued2017-12
dc.identifier.citationAk Göksu, G. ve Öztokat Kuzucu, C. (2017). Karpuzda (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai) Farklı Dozlardaki Vemikompost Uygulamalarının Verim ve Bazı Kalite Parametrelerine Etkisi. Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 3, 48-58.en_US
dc.identifier.issn2459-1580
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12428/1783
dc.description.abstractBu çalışma, farklı vermikompost uygulamalarının ‘Crimson Sweet’ karpuz çeşidinde (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai) bazı fiziksel ve biyokimyasal özelliklerine ait etkilerini belirlemek amacıyla, 2016 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Dardanos Yerleşkesi Uygulama ve Araştırma alanında yürütülmüştür. Deneme, tesadüf blokları deneme desenine göre her uygulamada 3 tekerrür olacak şekilde planlanmıştır. 300 kg/da ve 600 kg/da vermikompost uygulamalarının meyve verim ve kalite özelliklerine etkisi incelenmiştir. Vermikompost uygulanmayan parseller kontrol grubu olarak kabul edilmiştir. Sonuçlar incelendiğinde; bitki başına verim bakımından en yüksek değer 5,48 kg ile 600 kg/da vermikompost uygulamasından elde edilmiştir. En yüksek çimlenme gücü değeri ise 300 kg/da vermikompost uygulamasından elde edilen tohumlarda bulunmuş- tur (%93,3). İncelenen diğer parametrelerden; bitki başına meyve sayısı, SÇKM (suda çözü- nebilen kuru madde miktarı), pH, meyve eni, kabuk kalınlığı, yaprakta klorofil içeriği, toplam şeker miktarı, toplam fenolik bileşik miktarı ve vitamin C değerleri açısından uygulamalar arasında farklılık bulunmamıştır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effect of different vermicompost applications on ‘Crimson Sweet’ watermelon (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai) cultivar’s some physical and biochemical properties in 2016 in Çanakkale Onsekiz Mart University, Faculty of Agriculture, Dardanos Campus Application and Research Field. The study was planned according to randomized block desing with 3 replicates in each application. Effects of 300 kg/da and 600 kg/da vermicompost applications on yield and quality properties of fruits and seeds determined. According to results; the highest fruit yield per plant (5,48kg/plant) was obtained from 600 kg/da vermicompost application whereas the highest value of germination rate was obtained from 300 kg/da vermicompost application (93,3%). Other parameters like; fruit number per plant, Total Soluble Solid Content, pH, fruit diameter, skin thickness, total chlorophyll content, sugar content, total phenolic compounds and Vitamin C content were found not significant.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesien_US
dc.rights.uriinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectvermikomposten_US
dc.subjectkarpuzen_US
dc.subjectgübrelemeen_US
dc.subjectverimen_US
dc.subjectkaliteen_US
dc.subjectvermicomposten_US
dc.subjectwatermelonen_US
dc.subjectfertilizationen_US
dc.subjectyielden_US
dc.subjectqualityen_US
dc.titleKarpuzda (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai) Farklı Dozlardaki Vemikompost Uygulamalarının Verim ve Bazı Kalite Parametrelerine Etkisien_US
dc.title.alternativeEffects of Different Doses of Vermicompost Applications on Fruit Yield and Some Quality Parameters of Watermelon (Citrullus lanatus (Thunb.) Matsum. & Nakai)en_US
dc.typearticleen_US
dc.authorid146875en_US
dc.relation.ispartofÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.department[Belirlenecek]en_US
dc.institutionauthor. . .en_US
dc.relation.publicationcategory. . .en_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record