Browsing by Author "Toklucu, Ayşegül Kırca"
Now showing items 1-2 of 2
-
Eceabat yöresinde yetişen chardonnay, cabernet sauvıgnon ve kalecik karasıüzümlerinin doğal tatlı şarap üretimine uygunluğunun belirlenmesi
Denizeri, İrem (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Bu çalışmada Çanakkale Eceabat yöresinde yetiştirilen Chardonnay, Cabernet Sauvignon ve Kalecik Karası üzümlerinin kurutma yöntemi uygulanarak doğal tatlı şarap üretimine uygunluğu araştırılmıştır. Çalışma kapsamında ... -
Phenolics and color components of young Cabernet Sauvignon wines: effect of spontaneous fermentation and bottle storage
Çelebi Uzkuç, Nesrin Merve; Bayhan, Aslı; Toklucu, Ayşegül Kırca (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2022)In this study, the effects of spontaneous and pure yeast fermentation techniques on anthocyanins and colorless phenolics of Cabernet Sauvignon wines were investigated at the end of alcoholic fermentation and after six ...