Browsing by Author "Sakaldaş, Mustafa"
Now showing items 1-4 of 4
-
1-Methylcyclopropene Uygulamalarının Fuji (Malus domestica Cv. Fuji Zhen Aztec) Elma Çeşidinde Kalite Özelliklerine Etkileri
Sakaldaş, Mustafa; Gündoğdu, Mehmet Ali; Kaynaş, Kenan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-06-29)Bu çalışmada Ülkemiz için yeni bir çeşide ait yeni bir klon olan Fuji Zhen Aztec’de 1- Methylcyclopropane (1-MCP) uygulamasının yeni formu olan protabs uygulamasının soğuk muhafaza süresince kalite üzerindeki etkileri ... -
The Efficacy of Nature-Friendly Chemicals Eugenol and Sodium Bicarbonate against Post-Harvest Botrytis cinerea in Two Pepper Cultivars
Yıldırım, İsmet; Sakaldaş, Mustafa (Friends Science Publishers, 2021)Grey mold, caused by Botrytis cinerea, is the most important pre-harvest and post-harvest disease of pepper. The disease leads to huge losses in quality and yield of pepper. Synthetic fungicides should not be used because ... -
Impact of Postharvest Putrescine Treatments on Phenolic Compounds, Antioxidant Capacity, Organic Acid Contents and Some Quality Characteristics of Fresh Fig Fruits during Cold Storage
Küçüker, Emine; Ağlar, Erdal; Sakaldaş, Mustafa; Şen, Fatih; Gündoğdu, Muttalip (MDPI, 2023)The storage and shelf life of the fig, which has a sensitive fruit structure, is short, and this results in excessive economic losses. In a study carried out to contribute to the solution of this problem, the effect of ... -
İstiridye (kayın-kavak) mantarında hasat sonrası modifiye atmosfer paketlemenin kaliteye ve depolamaya olan etkileri
Başyiğit, Samed (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu araştırmada; ülkemizde ve dünyada popülaritesi hızla artan, beslenme ve lezzet özellikleriyle çeşitli tüketici koşullarında beğenilen; bununla beraber muhafaza süresinin çok kısa olması ve raf ömrü süresinde ciddi kalite ...