Browsing by Author "Sünnetçioğlu, Serdar"
Now showing items 1-7 of 7
-
“Hypermetropia” in Tourism
Sünnetçioğlu, Serdar; Özkök, Ferah; Sünnetçioğlu, Ayşe (Peter Lang AG, 2021)This book has been prepared by pursuing a scientic goal in the eld of tourism and hotel management in order to create a resource for the academicians and sector representatives who conduct studies on the subject. Within ... -
Mı̇mar ve restoran yönetı̇cı̇lerı̇nı̇n bakış açısı ile restoran konseptı̇ oluşturma sürecı̇
Başaran, Güliz (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu tez çalışmasında restoran konseptlerinin oluşturulma sürecine dair işletme yöneticileri ve mimarların bakış açılarından faydalanılarak rol, tutum ve davranışlarına göre derinlemesine bilgi sahibi olmak amaçlanmıştır. ... -
Overtourism perception in the islands: the case of Bozcaada and Gokceada
Sünnetçioğlu, Serdar; Mercan, Şefik Okan; Özkök, Ferah; Sünnetçioğlu, Ayşe (Univ Federal Juiz Fora, 2021)In this study, it is aimed to evaluate the effects of over tourism on the two touristic islands in Çanakkale, Bozcaada and Gökçeada, from the eyes of the local people. Overtourism emphasizes that an excessive number of ... -
Örgütsel öğrenme ve inovasyonun kurumsal çevrecilik üzerindeki etkileri : İstanbul ilindeki restoranlar üzerine bir araştırma
Sünnetçioğlu, Serdar (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016-06-27)Sürdürülebilir turizm kapsamında turizm sektöründeki işletmelerin çevreyle dost uygulamaları günümüzde önem kazanmaktadır. Çalışmaların büyük çoğunluğu sektördeki otel işletmelerine yapıldığı fakat sektörün en fazla sayıda ... -
Saros Körfezi'nin turizm potansiyelinin incelenmesi ve sürdürülebilir turizm bağlamında değerlendirilmesi
Coşkun, Uğur (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Araştırmaya konu olan Saros Körfezi tarihi, doğası, kültürel ve sosyal yapısı gereği oldukça zengin bir destinasyondur. Ayrıca kendine has özellikleri barındıran Saros Körfezi dünya üzerinde nadir bulunan körfezlerden biri ... -
Turkish anime viewers’ approach to Japanese cuisine culture
Başaran, Güliz; Sünnetçioğlu, Serdar (BioMed Central Ltd, 2021)It is seen that anime, which is a Japanese animation type, with the food scenes in it, cause the curiosity and interest of the anime viewers from different cultures towards Japanese cuisine. It is thought to contribute ... -
Yemek sunumunda kullanılan yerel motifli tabakların tüketici lezzet algısına etkisi
Karahan, Emrecan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Gerçekleştirilen çalışmayla bireylerin lezzet algıları ele alınarak motifli tabakaların lezzet algıları üzerindeki etkisin ortaya koyulması amaçlanmıştır. Tabaklarda kullanılan motiflerin yerel unsurlardan seçilerek ...