Browsing by Author "Kaynaş, Kenan"
Now showing items 1-6 of 6
-
1-Methylcyclopropene Uygulamalarının Fuji (Malus domestica Cv. Fuji Zhen Aztec) Elma Çeşidinde Kalite Özelliklerine Etkileri
Sakaldaş, Mustafa; Gündoğdu, Mehmet Ali; Kaynaş, Kenan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-06-29)Bu çalışmada Ülkemiz için yeni bir çeşide ait yeni bir klon olan Fuji Zhen Aztec’de 1- Methylcyclopropane (1-MCP) uygulamasının yeni formu olan protabs uygulamasının soğuk muhafaza süresince kalite üzerindeki etkileri ... -
Bazı zeytin çeşitlerinin farklı olgunluk dönemlerinde pomolojik ve biyokimyasal özelliklerindeki değişim
Gündoğdu, Mehmet Ali (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2018)Bu araştırma; Türkiye'de ve dünyada yetiştiriciliği yapılan 5 adedi yerli (Ayvalık, Domat, Gemlik, Memecik ve Uslu), 1 adedi yabancı (Arbequina) kökenli toplam 6 zeytin çeşidinin olgunluk süresince bazı biyokimyasal ve ... -
Caldesi 85 Nektarin Çeşidinde Doğal Kaplama Uygulamalarının Depolama Süresince Meyve Kalitesine Etkileri
Kaynaş, Kenan; Örnek, Esra (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-06-01)Bu çalışmada; Caldesi 85 nektarin çeşidine ait meyvelerde hasattan sonra doğal kaplama uygulamalarının depolama süresince bazı kalite özelliklerine etkileri incelenmiştir. Uygulamalar; doğal kaplama materyallerinden (Soya ... -
Çilek yetiştiriciliğinde leonardit kullanımı ve farklı MAP uygulamalarının muhafaza kalitesine etkileri
Çay, Semra (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2018)Bu araştırmada, Çanakkale koşullarında çilek yetiştiriciliğinde aynı bitkilere katı ve sıvı leonardit uygulamasının bitkilerin gelişimine, verime ve farklı modifiye atmosfer (MA) ambalaj uygulamalarının depolama süresince ... -
Eski Truva şehir alanı ve Çanakkale'de bahçe bitkileri üretiminin genel özellikleri ve günümüzdeki durumu
Şeker, Murat; Kaynaş, Kenan; Kaynaş, Nilüfer; Dardeniz, Alper (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2004-03)[No Abstract Available] -
Kırmızı Biberde (Capsicum annuum L. cv. Kapya) Bazı Hasat Sonrası Uygulamaların Depolama Kalitesi Üzerine Etkileri
Erdoğmuş, Ayşe Öykü; Kaynaş, Kenan; Kaya, Seçkin (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-12-01)Kapya biber çeşdi, özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde taze tüketim ve endüstriyel açıdan oldukça büyük üretim ve ihracat potansiyeline sahiptir. Çalışmada, Kapya biber çeşidinde farklı hasat sonrası uygulamaların ...