Browsing by Author "Erdağ, Mehmet"
Now showing items 1-2 of 2
-
Bilgisayarlı Görüntüleme Teknolojileri ile Hamsi (Engraulis encrasicolus) ve Sardalye (Sardina pilchardus)’nın Depolama Sürecinde Renk Paramentelerinin İncelenmesi ve Bazı Kalite Parametreleri İle Karşılaştırılması
Ayvaz, Zayde; Gündüz, Hatice; Erdağ, Mehmet; Selçuk, Büminhan Burkay; Ak, Ebru (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-12-24)Renk, önemli bir balık tazelik belirleyicisidir. Balık derisinin, gözlerinin ve solungaçların rengi tazelik hakkında bazı ipuçları vermektedir. Ancak renk, birçok sebepten dolayı kişiden kişiye değişir (renk körlüğü, ışık, ... -
The Use of Color to Determine Fish Freshness: European Seabass (Dicentrarchus labrax)
Erdağ, Mehmet; Ayvaz, Zayde (Taylor and Francis Group, 2021)In this study, the relationship between color and the quality of fish was investigated. Additionally, how the color properties alter as a result of whether the fish is kept in cold water during the storage was also observed. ...