Browsing by Author "Dardeniz, Alper"
Now showing items 1-19 of 19
-
Bağcılıkta Farklı Düzeylerde Oransal Nem Kaybına Uğratılmış Üretim Materyallerinin Canlılık ve Gelişim Potansiyellerinin Belirlenmesi
Dardeniz, Alper; Rodoplu, Nuray (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-06-01)Bu araştırma, farklı düzeylerde oransal nem kaybına uğratılmış üretim materyallerinin canlılık ve gelişim potansiyellerinin belirlenebilmesi amacıyla, 2013 ve 2014 yıllarında yürütülmüştür. Bu araştırmada, ‘Çanakkale Onsekiz ... -
Bazı Üzüm Çeşitlerinin Doku Kültürü Yöntemiyle Mikroçoğaltımı Üzerine Bir Araştırma
Türkmen, Onur Sinan; Balı, Elif Ahsen; Baytekin, Gülhan; Dardeniz, Alper; Şahin, Esra (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-12-31)Asmanın (Vitis vinifera L.) virüsten arî sağlıklı ve hızlı çoğaltımı, asma fidancılığı yönünden önemlidir. Bu araştırmada, ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi’ ‘Sofralık ... -
Bozcaada bağcılığındaki gelişmeler, sorunlar ve öneriler
Dardeniz, Alper; Bahar, Elman; Şimşek, Levent (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2007)[No Abstract Available] -
Cardinal Üzüm Çeşidinde Aynı Vejetasyon Dönemi İçerisinde Çift Ana Ürün Alma Olanaklarının Araştırılması
Dardeniz, Alper; Harput, Nurdan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-12-29)Çanakkale ili koşullarında yürütülen bu araştırmada, ticari değeri olan ve erken dönemde olgunlaşan Cardinal üzüm çeşidinde, aynı vejetasyon dönemi içerisinde çift ana ürün alma olanakları araştırılmıştır. Bu amaçla 2017 ... -
Çanakkale ili bağcılığının mevcut durumu, gen kaynakları potansiyeli, bağcılığın ekonomiye katkıları ve son gelişmeler
Dardeniz, Alper; Şeker, Murat; Uslu, Abdullah; Yüce, Zuhal (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2005-03)[No Abstract Available] -
Eski Truva şehir alanı ve Çanakkale'de bahçe bitkileri üretiminin genel özellikleri ve günümüzdeki durumu
Şeker, Murat; Kaynaş, Kenan; Kaynaş, Nilüfer; Dardeniz, Alper (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2004-03)[No Abstract Available] -
Farklı Anaçların ‘Red Globe’ Üzüm Çeşidinde Tüplü (Kaplı) Fidanların Stoma Özellikleri Üzerine Etkileri
Dardeniz, Alper; Yıldırım, Elif (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-08-01)This research was carried out in 2016 in order to determine the effects of different rootstocks (5BB, 110R, 41B, 1103P and 1613C) on stoma properties of tubed (covered) saplings in 'Red Globe' grape variety in 'Çalışkan ... -
Farklı düzeylerdeki salkım seyreltme uygulamalarının Amasya Beyazı ve Kozak Beyazı (Vitis vinifera L.) üzüm çeşitlerinde verim ve kalite özelliklerine etkileri
Balı, Elif Ahsen (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu araştırma, 'ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi'nde yer alan 'Sofralık Üzüm Çeşitleri Uygulama ve Araştırma Bağı'ndaki 'Amasya Beyazı' ve 'Kozak Beyazı' üzüm çeşitleri ... -
Farklı Kış Budama Dönemleri ve Yaz Budaması Uygulamalarının Yalova İncisi Üzüm Çeşidinin Verim ve Kalitesine Olan Etkilerinin Belirlenmesi
Dardeniz, Alper; Sezen, Emir (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-06-01)Bu araştırma, farklı kış budama dönemleri ve yaz budaması uygulamalarının „Yalova İncisi? üzüm çeşidinin verim ve kalitesine olan etkilerini belirlemek amacıyla 2012 ve 2013 yıllarında, „ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi? „Sofralık ... -
Farklı Yazlık Sürgün Kalınlıklarının Cardinal ve Yalova İncisi (Vitis vinifera L.) Üzüm Çeşitlerinde Salkım ve Tane Kalitesi Üzerine Etkileri
Dardeniz, Alper; Şahin, Esra (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-06-29)Bu araştırma 2016 ve 2018 yıllarında, ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi’ ‘Sofralık Üzüm Çeşitleri Araştırma ve Uygulama Bağı’nda yürütülmüştür. Araştırmada materyal ... -
Günümüz Asma Fidancılık İşletmelerinde Yürütülen Asma Fidanı Üretim Faaliyetlerinin İrdelenmesi
Dardeniz, Alper; Ateş, Fadime; Çoban, Harun; Kahraman, Kemal Abdurrahim; Savaş, Yüksel; Ali, Baboo; Gökdemir, Aysun (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-12-01)Bu araştırma kapsamında, çoğunluğu ülkemizin Ege ve Marmara Bölgeleri’ne konumlanmış olan günümüz asma fidancılık işletmelerinin bazılarıyla (13 adet), 2010–2013 yılları arasında yaklaşık 100 soruluk bir anket çalışması ... -
Kivide (Actinidia deliciosa cv. Hayward) çeşitli tozlanma ve meyve seyreltme uygulamalarının meyve verim ve kalitesine etkilerinin belirlenmesi
Kahraman, Kemal Abdurrahim (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2014)Bu araştırmada, kivide (Actinidia deliciosa cv. Hayward) meyve kalitesini artırmak amacıyla 'Yalova' ili koşullarında farklı tozlanma ve seyreltme uygulamaları yapılmıştır. Tozlanma denemesinde, açıkta tozlanma kontrol ... -
Sofralık Üzüm Çeşitlerinde İkinci Ürün (Neferiye) Salkımlarının Bazı Genel Karakteristiklerinin Belirlenmesi
Dardeniz, Alper; Gündoğdu, Mehmet Ali; Şahin, Esra; Ali, Baboo (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-07-14)Bu araştırma, ‘Çanakkale’ ili ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi ‘Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi’ ‘Sofralık Üzüm Çeşitleri Araştırma ve Uygulama Bağı’ içerisinde yer alan ‘Yalova İncisi’, ‘Cardinal’, ... -
Vejetasyon Periyodunda Farklı Düzeylerde Koltuk Alınmış Olan Sofralık Çeşitlerde Yıllık Dalların Odunlaşma Düzeylerinin Belirlenmesi
Dardeniz, Alper; Gündoğdu, Mehmet Ali; Ali, Baboo (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2015-12-01)Bu ara?tırma, vejetasyon periyodunda farklı düzeylerde koltuk alınmı? (YDKB: Yüksek düzeyde koltuk bırakma, NDKA: Normal düzeyde koltuk alma ve YDKA: Yüksek düzeyde koltuk alma) olan sofralık çe?itlerde (Amasya Beyazı, Ata ... -
Yalova Çekirdeksizi Üzüm Çeşidinde Ben Düşme Döneminden İtibaren Yapılan Farklı Düzeylerdeki Sulama Uygulamalarının Çeşidin Stoma Özellikleri Üzerine Etkileri
Ahmet [Faruk], Pekmezci; Dardeniz, Alper (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-12-25)Bu araştırma, ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi’, ‘Sofralık Üzüm Çeşitleri Uygulama ve Araştırma Bağı’nda bulunan ‘Yalova Çekirdeksizi’ üzüm çeşidi üzerinde, ben düşme döneminden itibaren (5 hafta süresince) yapılan farklı ... -
Yalova Çekirdeksizi Üzüm Çeşidinde Ben Düşme Döneminden İtibaren Yapılan Farklı Düzeylerdeki Sulama Uygulamalarının Üzüm Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri
Dardeniz, Alper; Pekmezci, Ahmet Faruk (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-12-29)Bu araştırma, ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi’nde yer alan ‘Sofralık Üzüm Çeşitleri Uygulama ve Araştırma Bağı’ndaki ‘Yalova Çekirdeksizi’ üzüm çeşidi üzerinde, 2016 ... -
Yalova Çekirdeksizi Üzüm Çeşidinin Yazlık Sürgünlerinde Farklı Tepe Alma Uygulamalarının Yıllık Dal ile Üzüm Verim ve Kalitesine Etkileri
Dardeniz, Alper; Gündoğdu, Mehmet Ali; Akçal, Arda; Sarıyer, Tolga; Atik, Fulya; Harput, Nurdan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-07-17)Bu araştırma, 2014 ve 2015 yıllarında Çanakkale ekolojik koşullarında ‘Yalova Çekirdeksizi’ üzüm çeşidinin yazlık sürgünlerinde farklı seviyelerden yapılan tepe alma uygulamalarının üzüm ve yıllık dal verim ve kalitesine ... -
Yalova çekirdeksizi üzüm çeşitlerinde farklı çizi açma ve bilezik alma uygulamalarının üzüm verim ve kalitesi üzerine etkileri
Gözcü, Ümit (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bu araştırma, 'ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Bitkisel Üretim Araştırma ve Uygulama Birimi'nde yer alan 'Sofralık Üzüm Çeşitleri Uygulama ve Araştırma Bağı'nda, 2020 yılı vejetasyon döneminde yürütülmüştür. ... -
Yalova İncisi Üzüm Çeşidinde Farklı Taç Yönetimi Uygulamalarının Üzüm Verim ve Kalitesi Üzerine Etkileri
Dardeniz, Alper; Atik, Fulya (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2020-06-29)Bu araştırma 2016 ve 2017 yıllarında, ‘ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Çiftliği Bitkisel Üretim ve Araştırma Birimi’ ‘Sofralık Üzüm Çeşitleri Araştırma ve Uygulama Bağı’ında yürütülmüş, materyal olarak ‘Yalova ...