Browsing by Author "Berik, Nermin"
Now showing items 1-5 of 5
-
Bazı tuzlanmış su ürünlerinde antibiyotiklere dirençli bakterilerin belirlenmesi ve genetik karakterizasyonu
Yılmaz, Dilek Kahraman (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)Güvenli gıdada istenmeyen en önemli parametrelerden biri hastalığa neden olan bakteri veya antibiyotik direnci olan bakterilerin varlığıdır. Bu çalışmada balıkçılardan ve balık marketlerinden temin edilen tuzlu sardalya ... -
Çanakkale Mutfağında Su Ürünlerinin Yeri
Kahraman Yılmaz, Dilek; Berik, Nermin (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2022)The city of Çanakkale, located in the westernmost part of Turkey, has a unique location as being a junction between two continents and having a strait system. Çanakkale has a rich variety of seafood, which has been reflected ... -
Deniz Ürünleri ile Hazırlanan İçeceğin Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Uzun, Eray; Berik, Nermin (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019)Sensorial properties of healthy beverages as well as all foods, is an important issue in development of new food products. In general, the consumer interests are increasing in the healthy beverages and seafood. Although ... -
Farklı Bitki Ekstrakt ve Esansiyel Yağların Lakerda Örneklerinden İzole Edilen Bakteriler Üzerine Antibakteriyel Etkilerinin Araştırılması
Kahraman Yılmaz, Dilek; Berik, Nermin (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2023)In this study, the in vitro antimicrobial effects of citrus flower, clove and orange peel essential oils and ethanolic extracts on different bacteria isolated from lakerda samples were investigated. It was determined that ... -
Titanyum Dioksit ve Nano Titanyum Dioksit Kullanımının Su Ürünlerine Olası Zararları
Berik, Nermin (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-12-26)Nanoteknolojik ürünler; her alanda olduğu gibi su ürünleri yetiştiriciliği, gıda ve ambalaj teknolojilerinde de yer almaktadır. Nano titanyum dioksit (nTiO2, nanoTiO2) çok kabul gören ürünlerden birisidir. Endüstriyel ...