Browsing by Author "Atay, Lütfi"
Now showing items 1-10 of 10
-
Akıllı Turizm Uygulamaları
Yalçınkaya, Pınar; Atay, Lütfi; Karakaş, Ezgi (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2018-10-15)Teknolojinin turizmde yaygın kullanımı sonucunda teknolojiye, kaliteye ve çevreye dayalı yeni bir yaklaşım olarak akıllı turizmin ortaya çıktığı gözlenmektedir. Literatürde çeşitli tanımlar olmasına rağmen akıllı turizm ... -
Bozcaada Turizmi İçin Geçerli Olabilecek Fırsatlar, Üstünlükler, Zayıflıklar ve Tehlikeleri Tespit Etmeye Yönelik Bir Araştırma
Çakıcı, A. Celil; Atay, Lütfi; Aksu, Murat (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2010)Bozcaada, Türkiye’nin Kuzey Ege’de bulunan ikinci büyük adası olmasına rağmen, turizm açısından yeterince gelişememiştir. Bozcaada turizmi için doğru stratejilerin ortaya konulabilmesine hizmet etmek amacıyla, bu araştırmayla, ... -
Çanakkale İlindeki 4 ve 5 Yıldızlı Otel Çalışanlarının Yönetim Tarzı Algılarının Tükenmişlik Düzeyleri Üzerine Etkisi
Aldoğan Şenol, Funda; Diker, Oğuz; Atay, Lütfi (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2019-03-13)Tükenmişlik, çalışma hayatında hem bireysel performansı hem de örgüt performansı olumsuz yönde etkileyen bir sendromdur. Tükenmişlik sendromu yaşayan çalışanlar, kendilerine atfedilen sorumlulukları yerine getirmemekte ve ... -
Doğal destinasyonlarda rekreatif faaliyetlere katılan ziyaretçilerin çevreci davranış ve çevreci satın alma davranışı: Kapadokya, Köprülü Kanyon ve Kazdağları örnekleri
Soylu, Yasin (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2019)Doğaya dayalı destinasyonlarda gerçekleştirilen bireysel ya da kolektif deneyimler ve potansiyel davranışlar çevresel sorunları ve çevre sorunlarını azaltma çabalarını etkileyebilmektedir. Özellikle bireylerin farklı ... -
Etkileşimci liderlik, dönüşümcü liderlik, hizmetkâr liderlik, iş tatmini ve işten ayrılma niyeti ilişkisi: Yiyecek içecek işletmelerinde bir araştırma
Cinnioğlu, Hasan; Atay, Lütfi (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2018)Özellikle emek yoğun, personel devir hızının fazla ve üretimle tüketimin eş zamanlı olduğu yiyecek içecek işletmelerinde çalışanların iş tatmin düzeyleri ve işten ayrılma niyetleri gibi unsurlar, işletmelerin başarısı ... -
Experience Based Themed Accommodation Facility: Botel
Çeti, Buse; Atay, Lütfi (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2017-12-27)Turizm sektöründe sunulan sıradanlaşmış hizmetler beklentileri değişen turistlerin istek ve ihtiyaçlarını karşılama da yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle turizm işletmeleri deneyimler aracılığıyla farklılaşarak turistlerin ... -
Investigation of gis based mobile route planning - navigatıon applications for tourism activities
Karaş, Yusuf Kenan; Atay, Lütfi; Sevinç, Hacer Kübra; Duru, Anday (International Society for Photogrammetry and Remote Sensing, 2021)Mobile devices can be used in many areas such as shopping, entertainment and education. The number of mobile applications which provides information about a city or region, helps to find route by navigation and makes ... -
Otel işletmelerinde yeşil pazarlama uygulamalarının rekabet avantajına etkisi
Korkmaz, Halil (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2016)Sanayi devrimi sonrasında kitle üretiminin ve tüketiminin artması doğal kaynakların aşırı kullanımına neden olmuştur. Bu süreç beraberinde küresel ısınma, çölleşme ve hava kirliliği sorunları ortaya çıkarmıştır. Bu sorunlara ... -
Savaş alanları turizmi : Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı örneği
Yeşildağ, Barış (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010)Turizm endüstrisinde müşterilere en iyi şekilde hizmet etmek, yenilikler getirmek ve özellikle rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için yapılması gereken en önemli işlerden birisi de tüketicicilere alternatifler oluşturarak, ... -
Turlardaki yeşil uygulamalara ilişkin rehberlerin görüşlerini belirlemeye yönelik bir çalışma
Karaş, Yusuf Kenan (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2023)Kaynakların düzensiz ve plansız kullanımı sonucu insanoğlu tarafından çevreye verilen tahribat ve bu tahribatın sonuçları her geçen gün daha da fazla görünür olmaktadır. Turizm endüstrisinin bu tahribatı hızlandıran etkenler ...